Niçoise met peultjes en tuinerwten
bewaar
bewaar

Niçoise met peultjes en tuinerwten

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Prik met de punt van een scherp mes een paar gaatjes in het zakje van de aardappelen. Leg het zakje 5 min. in de magnetron op 750 watt. Laat 2 min. nagaren. Neem de aardappelen voorzichtig uit het zakje en halveer in de lengte.

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Kook de peultjes met de tuinerwten 3 min. Giet af in een zeef, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken.

Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe de aardappelen, peultjes, erwten, tonijn, tomaten en ui in een schaal. Snijd de eieren in partjes en doe met de olijven in de schaal. Besprenkel met de vinaigrette.

bewaartipVerdubbel de hoeveelheid als u de salade 2 dagen wilt eten, zónder de vinaigrette. Bewaar afgedekt 1 dag in de koelkast en serveer de volgende dag als clubsandwich tussen sneetjes geroosterd brood. Sprenkel de vinaigrette er vlak voor het serveren over.
serveertipLekker met Frans stokbrood.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Niçoise met peultjes en tuinerwten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig