Gegrilde varkenshaas met zoete aardappelpuree, peultjes en sugarsnaps
Met de pistache-basilicum dressing en de peultjes en sugarsnaps zet jij een gezond, maar zeer smaakvol gerecht op tafel!
Aan de slag
Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder boter of olie 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Pureer in een hoge beker met de staafmixer de pistachenoten met het basilicum, ¾ van de olie, het citroensap en -rasp en het water tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water in 15 min. gaar.
Verwijder ondertussen de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps en peulen en halveer ze. Kook de peulen, sugar snaps en erwten in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de uien in flinterdunne halve ringen. Doe in een vergiet en giet de groenten erover af.
Halveer de varkenshaas in de lengte. Bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 8 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten en snijd in schuine plakken.
Giet de zoete aardappelen af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Stamp met 100 ml kookvocht (per 4 personen) met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de puree en groenten over 4 borden. Leg de plakken varkenshaas erop en besprenkel met de rest van de pistache-basilicumdressing.
Gegrilde varkenshaas met zoete aardappelpuree, peultjes en sugarsnaps
Met de pistache-basilicum dressing en de peultjes en sugarsnaps zet jij een gezond, maar zeer smaakvol gerecht op tafel!
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pistachenoten in een koekenpan zonder boter of olie 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Pureer in een hoge beker met de staafmixer de pistachenoten met het basilicum, ¾ van de olie, het citroensap en -rasp en het water tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water in 15 min. gaar.
Verwijder ondertussen de puntjes en eventuele draden van de sugarsnaps en peulen en halveer ze. Kook de peulen, sugar snaps en erwten in 4 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de uien in flinterdunne halve ringen. Doe in een vergiet en giet de groenten erover af.
Halveer de varkenshaas in de lengte. Bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 8 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten en snijd in schuine plakken.
Giet de zoete aardappelen af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Stamp met 100 ml kookvocht (per 4 personen) met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de puree en groenten over 4 borden. Leg de plakken varkenshaas erop en besprenkel met de rest van de pistache-basilicumdressing.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
1 citroen
15 g verse basilicum
4 el milde olijfolie
1 kg zoete aardappel
250 g peultjes
250 g sugarsnaps
300 g fijne diepvries tuinerwten
2 rode uien
450 g varkenshaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
grillpan
pureestamper