Snelle salade niçoise
Een salade is in de zomer altijd goed. Maak 'm extra lekker met artisjok, tonijn en olijven.
Aan de slag
Kook de krieltjes met schil in 15 min. gaar en giet af. Laat iets afkoelen en halveer ze. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snijd de artisjokharten en tomaten in parten en doe in een ruime schaal. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe samen met de krieltjes bij de andere groenten in de schaal. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de olijven, tonijn en eieren over de salade. Besprenkel met het citroensap en strooi het basilicum erover.
Snelle salade niçoise
Een salade is in de zomer altijd goed. Maak 'm extra lekker met artisjok, tonijn en olijven.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes met schil in 15 min. gaar en giet af. Laat iets afkoelen en halveer ze. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken, pel ze en snijd in parten. Snijd de artisjokharten en tomaten in parten en doe in een ruime schaal. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe samen met de krieltjes bij de andere groenten in de schaal. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de olijven, tonijn en eieren over de salade. Besprenkel met het citroensap en strooi het basilicum erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krielaardappelen
4 middelgrote scharreleieren
390 g artisjokharten in blik
4 trostomaten
2 groene paprika's
370 g tonijn in zonnebloemolie
240 g biologische kalamata-olijven zonder pit
1 el citroensap
15 g verse basilicum