Salade niçoise
Salade niçoise met verse tonijn? Dan moet je bij dit recept zijn! Maak de klassieker nu zelf thuis.
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in ruim water met zout in 7 min. beetgaar. Spoel af en droog met de schone theedoek.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. net hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Laat de tonijn op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Klop ¾ van de olie, de azijn en mosterd met peper tot een gladde dressing.
Verhit de grillpan of koekenpan zonder olie of boter. Dep de tonijn droog en bestrijk met de rest van de olie. Bak de tonijn op middelhoog vuur 3-4 min. tot gaar aan de buitenste randen en nog rauw aan de binnenkant, keer halverwege. Snijd de tonijn in reepjes van 1 cm.
Snijd ondertussen de eieren in parten en de peterselie grof.
Verdeel de krieltjes en de groenten over een grote schaal. Meng de dressing erdoor. Verdeel de eieren, olijven en tonijn erover. Bestrooi met de peterselie en verdeel de ansjovis erover.
Salade niçoise
Salade niçoise met verse tonijn? Dan moet je bij dit recept zijn! Maak de klassieker nu zelf thuis.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in ruim water met zout in 7 min. beetgaar. Spoel af en droog met de schone theedoek.
Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 6 min. net hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Laat de tonijn op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Klop ¾ van de olie, de azijn en mosterd met peper tot een gladde dressing.
Verhit de grillpan of koekenpan zonder olie of boter. Dep de tonijn droog en bestrijk met de rest van de olie. Bak de tonijn op middelhoog vuur 3-4 min. tot gaar aan de buitenste randen en nog rauw aan de binnenkant, keer halverwege. Snijd de tonijn in reepjes van 1 cm.
Snijd ondertussen de eieren in parten en de peterselie grof.
Verdeel de krieltjes en de groenten over een grote schaal. Meng de dressing erdoor. Verdeel de eieren, olijven en tonijn erover. Bestrooi met de peterselie en verdeel de ansjovis erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
400 g verse sperziebonen
4 middelgrote scharreleieren
300 g tonijnsteaks
200 g Tasty Tom trostomaten
1 rode paprika
2 middelgrote uien
4 el traditionele olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 el dijonmosterd
15 g verse platte peterselie
3 el taggia olijven zonder pit
8 ansjovisfilets in olijfolie
Dit heb je nodig
schone theedoek
grillpan