Vegan salade niçoise
Vegan salade niçoise: net zo lekker als de traditionele versie uit Nice.
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Giet af en druk ze plat met een lepel.
Klop ondertussen van de olie, azijn en mosterd een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Roer de dressing door de warme aardappelen.
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in ruim water in 7 min. beetgaar. Spoel af en droog met de schone theedoek.
Spoel ondertussen de cannellinibonen in een vergiet en laat uitlekken. Halveer de romaatjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peterselie fijn. Giet het plantaardige alternatief voor tonijn af en laat uitlekken.
Verdeel de krieltjes, sperziebonen, cannellinibonen, tomaten en ui over een grote schaal en meng alles. Verdeel de olijven, plantaardige tonijn, en peterselie erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Vegan salade Niçoise
Instructievideo - 00:47 min.
Vegan salade niçoise
Vegan salade niçoise: net zo lekker als de traditionele versie uit Nice.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Giet af en druk ze plat met een lepel.
Klop ondertussen van de olie, azijn en mosterd een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Roer de dressing door de warme aardappelen.
Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook in ruim water in 7 min. beetgaar. Spoel af en droog met de schone theedoek.
Spoel ondertussen de cannellinibonen in een vergiet en laat uitlekken. Halveer de romaatjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peterselie fijn. Giet het plantaardige alternatief voor tonijn af en laat uitlekken.
Verdeel de krieltjes, sperziebonen, cannellinibonen, tomaten en ui over een grote schaal en meng alles. Verdeel de olijven, plantaardige tonijn, en peterselie erover en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
4 el olijfolie extra vierge
3 el rodewijnazijn
2 el dijonmosterd
500 g sperziebonen
200 g cannellinibonen in blik
250 g romaatjes
1 rode ui
15 g platte peterselie
140 plantaardige tonijn met olijfolie
50 g taggia olijven zonder pit