Pasta puttanesca
Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter dankzij de chilivlokken.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de olijven grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en het blad apart.
Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ansjovis, chilivlokken en peterseliesteeltjes toe en bak 3 min. Voeg de kappertjes en olijven toe en bak 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree, polpa en 3 el kappertjesvocht (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta uit de pan in de saus. Meng goed. Voeg eventueel een scheut kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
Pasta puttanesca
Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter dankzij de chilivlokken.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de olijven grof. Snijd de peterselie fijn, bewaar de steeltjes en het blad apart.
Verhit de olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ansjovis, chilivlokken en peterseliesteeltjes toe en bak 3 min. Voeg de kappertjes en olijven toe en bak 3 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree, polpa en 3 el kappertjesvocht (per 4 personen) toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta uit de pan in de saus. Meng goed. Voeg eventueel een scheut kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
135 g taggia olijven zonder pit
15 g verse platte peterselie
4 el extra vierge olijfolie
5 ansjovisfilets in olijfolie
½ tl chilivlokken
3 el kappertjes
1 el tomatenpuree in blik
425 ml polpa in blik
300 g spaghetti