Pasta puttanesca met burrata
Pasta puttanesca is een Italiaanse klassieker. De pasta wordt bereid met tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes. Als er -zoals in deze versie- dan óók nog burrata bij gaat... Dan is het al helemaal een zomers feestje. Eet smakelijk!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de trostomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp boven een kom. De velletjes die je overhoudt, worden niet gebruikt. Rasp de knoflook op een fijnerasp erboven. Halveer de snoeptomaten en meng met ⅘ olie door de geraspte tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn, bewaar de olie. Halveer de olijven. Verhit 2 el olie (per 4 personen) van de ansjovis in een koekenpan op hoog vuur en bak al roerend de ansjovis met de olijven en kappertjes 3-4 min. Haal van het vuur en roer het tomatenmengsel erdoor.
Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht. Schep de warme pasta om met het tomatenmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta op een grote schaal en leg de bollen burrata erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie, bestrooi met de peterselie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Pasta puttanesca met burrata
Pasta puttanesca is een Italiaanse klassieker. De pasta wordt bereid met tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes. Als er -zoals in deze versie- dan óók nog burrata bij gaat... Dan is het al helemaal een zomers feestje. Eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de trostomaten en rasp het vruchtvlees op een grove rasp boven een kom. De velletjes die je overhoudt, worden niet gebruikt. Rasp de knoflook op een fijnerasp erboven. Halveer de snoeptomaten en meng met ⅘ olie door de geraspte tomaten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn, bewaar de olie. Halveer de olijven. Verhit 2 el olie (per 4 personen) van de ansjovis in een koekenpan op hoog vuur en bak al roerend de ansjovis met de olijven en kappertjes 3-4 min. Haal van het vuur en roer het tomatenmengsel erdoor.
Giet de pasta af, bewaar een kopje kookvocht. Schep de warme pasta om met het tomatenmengsel. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta op een grote schaal en leg de bollen burrata erop. Besprenkel met de rest van de olijfolie, bestrooi met de peterselie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
500 g trostomaten
1 teen knoflook
400 g snoepgroente tomatenmix
5 el extra vierge olijfolie
7½ g verse peterselie
20 g ansjovisfilets in olijfolie
120 g kalamata-olijven zonder pit in pot
1 el kappertjes
500 g burrata