Penne alla puttanesca
Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer laag en warm de saus nog 3 min. door. Schep af en toe om.
Meng de saus door de pasta. Serveer direct.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Penne alla puttanesca
Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer laag en warm de saus nog 3 min. door. Schep af en toe om.
Meng de saus door de pasta. Serveer direct.
serveertip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
1 rode peper
2 tenen knoflook
5 trostomaten
3 el milde olijfolie
120 g zwarte olijven zonder pit
100 g kappertjes