Penne alla puttanesca
bewaar
bewaar

Penne alla puttanesca

Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.

20 min. bereiden

licht pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in kleine blokjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de rode peper en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de tomaten, olijven en kappertjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur weer laag en warm de saus nog 3 min. door. Schep af en toe om.

Meng de saus door de pasta. Serveer direct.

serveertipLekker met fijngesneden peterselie.
combinatietipJe kunt ter variatie 320 g uitgelekte tonijn aan de saus toevoegen. Het recept is dan niet meer veganistisch.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne alla puttanesca

Puttanesca is een Italiaanse klassieke pastasaus.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig