Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw
Probeer je pasta eens met vis: heerlijk met penne, broccoli en tomatensaus.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.
Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenpulp, kappertjes en olijven toe en laat de saus nog 5 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen in de koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olijfolie. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauw in 4 min. bruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Giet de pasta en broccoli af, meng door de tomatensaus en verdeel over (diepe) borden. Leg op elk bord een stuk kabeljauw.
Penne puttanesca met broccoli en kabeljauw
Probeer je pasta eens met vis: heerlijk met penne, broccoli en tomatensaus.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook in 8 min. beetgaar.
Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli de laatste 3 min. mee met de pasta.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en ansjovis met de helft van de olie uit het blikje toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree, tomatenpulp, kappertjes en olijven toe en laat de saus nog 5 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen in de koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olijfolie. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de kabeljauw in 4 min. bruin en gaar op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Giet de pasta en broccoli af, meng door de tomatensaus en verdeel over (diepe) borden. Leg op elk bord een stuk kabeljauw.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g penne
1 ui
1 teen knoflook
200 g broccoli
½ blik ansjovis
2 el traditionele olijfolie
1 el tomatenpuree
210 g tomatenpulp
250 mg kappertjes
120 g zwarte olijven zonder pit
250 g verse kabeljauwfilets