Penne met tomaat en broccoli
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Voeg de tomaten, kruiden en 75-100 ml water toe en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel pittig op smaak met peper. Snijd de olijven in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Giet de pasta af, verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus erop en verdeel de broccoliroosjes en olijven en verbrokkel de kaas erover.
Penne met tomaat en broccoli
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 min. Voeg de tomaten, kruiden en 75-100 ml water toe en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen. Breng het geheel pittig op smaak met peper. Snijd de olijven in stukjes en de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Giet de pasta af, verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus erop en verdeel de broccoliroosjes en olijven en verbrokkel de kaas erover.
bereidingstip:
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren penne rigate
1 grote ui
2 tenen knoflook
500 g tomaten
2 el traditionele olijfolie
3 el gedroogde Italiaanse kruiden
300 g broccoli
12 zwarte olijven zonder pit
150 g magere schapenkaas