Pasta met kip en broccoli
Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond.
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de roomkaas en 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe aan de kip en verwarm 2 min. op laag vuur.
Voeg de pasta en broccoli toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven in plakjes en verdeel over de pasta.
Pasta met kip en broccoli
Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.
Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de roomkaas en 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe aan de kip en verwarm 2 min. op laag vuur.
Voeg de pasta en broccoli toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven in plakjes en verdeel over de pasta.
combinatietip:
bereidingstip:
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
800 g broccoli
400 g kipfilet
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 el traditionele olijfolie
125 g roomkaas kruiden
50 g groene olijven met piment