Pasta met kip en broccoli
bewaar
bewaar

Pasta met kip en broccoli

Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond.

25 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar.

Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm en bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Giet de pasta af, maar vang een kopje kookvocht op. Voeg de roomkaas en 100 ml kookvocht (per 4 personen) toe aan de kip en verwarm 2 min. op laag vuur.

Voeg de pasta en broccoli toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de olijven in plakjes en verdeel over de pasta.

combinatietipLekker met geraspte kaas en een salade van veldsla.
bereidingstipJe kunt de broccoli ook stomen. Stoom de groente in een stoompan of afgedekt in een stoommandje boven een laagje kokend water in 5 min. beetgaar. Zo blijven de voedingsstoffen goed behouden en is de smaak krachtiger.
kookstaptipJe kunt de broccoli ook met de pasta meekoken. Voeg de groente dan 5 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met kip en broccoli

Deze pasta met roomkaas is het perfecte recept voor de doordeweekse avond.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig