Pasta pesto met broccoli en knoflookkruim
Breid je pasta pesto eens uit met extra groenten! In dit recept gaan we voor broccoli en cherrytomaatjes. Maak 'm af met een krokantje van zelfgemaakt knoflookkruim.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de pistolet volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. gaar.
Snijd ondertussen de afgebakken pistolet in stukken en vermaal in het bakje van de staafmixer tot kruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim samen met peper en eventueel zout 5-6 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak de laatste 2 min. mee.
Halveer de cherrytomaten. Giet de pasta af en meng met de pesto en broccoli. Verdeel de penne over de borden en bestrooi met het knoflookkruim. Verdeel de cherrytomaten erover.
Pasta pesto met broccoli en knoflookkruim
Breid je pasta pesto eens uit met extra groenten! In dit recept gaan we voor broccoli en cherrytomaatjes. Maak 'm af met een krokantje van zelfgemaakt knoflookkruim.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de pistolet volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. gaar.
Snijd ondertussen de afgebakken pistolet in stukken en vermaal in het bakje van de staafmixer tot kruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim samen met peper en eventueel zout 5-6 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak de laatste 2 min. mee.
Halveer de cherrytomaten. Giet de pasta af en meng met de pesto en broccoli. Verdeel de penne over de borden en bestrooi met het knoflookkruim. Verdeel de cherrytomaten erover.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bruine pistolet
300 g volkoren penne rigate
600 g AH Biologisch broccoli's
3 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
250 g cherrytomaten
80 g AH Biologisch groene pesto in pot
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje