Penne met gehaktballetjes, courgette en broccolisaus
bewaar
bewaar

Penne met gehaktballetjes, courgette en broccolisaus

Door de broccoli te pureren krijg je een heerlijk romige saus vol groente.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de tartaar met 2 tl citroenrasp, 50g cottagecheese, de tijm en peper. Vorm van de tartaar 20 balletjes (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

Kook ondertussen de penne in een pan met water in 10 min. beetgaar.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukken van 1 cm. Kook in een ruime pan water in 5 min. beetgaar. Giet af, vang 400 ml kookvocht op en doe de broccoli terug in de pan. Voeg het kookvocht en 2 el citroensap toe (per 4 personen). Pureer met de staafmixer tot een saus. Roer de rest van de cottagecheese door de saus en breng op smaak met peper.

Snijd ondertussen de courgette in plakken van een ½ cm dik. Verhit de grillpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

Giet de pasta af, meng door de saus en verdeel over de borden. Verdeel de balletjes en courgette erover en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Penne met gehaktballetjes, courgette en broccolisaus

Door de broccoli te pureren krijg je een heerlijk romige saus vol groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig