Penne met kappertjes en olijven
Italiaanser wordt het niet: pasta in een saus van rode wijn, tomaat en olijven.
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de kappertjes en olijven toe aan de saus. Giet de pasta af en schep door de saus.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Penne met kappertjes en olijven
Italiaanser wordt het niet: pasta in een saus van rode wijn, tomaat en olijven.
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de kappertjes en olijven toe aan de saus. Giet de pasta af en schep door de saus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
50 ml rode wijn
400 g tomatenblokjes
300 g penne rigate
50 g kappertjes
90 g Taggia-olijven