Fusilli tricolore puttanesca
Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.
Aan de slag
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de olijven uitlekken en vang de olie op. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilivlokken 1 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk plat met de achterkant van een houten lepel. Laat op laag vuur 5 min. koken.
Snijd ondertussen de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg de ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af. Meng met de saus en peterselie. Verdeel over een schaal of 4 borden en serveer.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Fusilli tricolore puttanesca
Deze Italiaanse klassieker heeft maar weinig nodig om te scoren.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de olijven uitlekken en vang de olie op. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en chilivlokken 1 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk plat met de achterkant van een houten lepel. Laat op laag vuur 5 min. koken.
Snijd ondertussen de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Snijd de peterselie fijn. Voeg de ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af. Meng met de saus en peterselie. Verdeel over een schaal of 4 borden en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli tricolore
180 g zongerijpte Taggia-olijven
2 tenen knoflook
½ tl chilivlokken
400 g gepelde tomaten in tomatensaus
50 g ansjovisfilets met kappertjes
20 g verse platte peterselie