Pizza met kip-chorizoballetjes
Spanje en Italië samen op je bord!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de olijven uitlekken. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw het met je vingers uit tot een grote ovale lap van ca. een ½ cm dik. Bestrijk het deeg met de saus uit verpakking van het pizzadeeg en verdeel de paprika, mozzarella en olijven erover.
Maal de chorizo fijn in de keukenmachine. Verwijder het vel van de saucijzen en maal het vlees kort met de chorizo, zodat het vlees goed gemengd is. Rol 20 balletjes van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bak ondertussen de pizza onder in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn. Verdeel de balletjes over de pizza en bestrooi met de peterselie.
Pizza met chorizo-kip balletjes
Instructievideo - 03:34 min.
Pizza met kip-chorizoballetjes
Spanje en Italië samen op je bord!
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de olijven uitlekken. Leg het pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw het met je vingers uit tot een grote ovale lap van ca. een ½ cm dik. Bestrijk het deeg met de saus uit verpakking van het pizzadeeg en verdeel de paprika, mozzarella en olijven erover.
Maal de chorizo fijn in de keukenmachine. Verwijder het vel van de saucijzen en maal het vlees kort met de chorizo, zodat het vlees goed gemengd is. Rol 20 balletjes van het mengsel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bak ondertussen de pizza onder in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Snijd de blaadjes van de platte peterselie fijn. Verdeel de balletjes over de pizza en bestrooi met de peterselie.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zoete puntpaprika's
90 g zongerijpte Taggia-olijven
1 pizzadeeg met tomatensaus
150 g mini mozarella's
75 g chorizoworst
4 kipbraadworsten
1 el traditionele olijfolie
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine