Napolitaanse pasta
Typisch Italiaanse smaken in een kwartier op je bord.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen en kappertjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw ze met de achterkant van een lepel plat. Laat de saus 8 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste minuut de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met de saus door de pasta en garneer met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Napolitaanse pasta
Typisch Italiaanse smaken in een kwartier op je bord.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen en kappertjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw ze met de achterkant van een lepel plat. Laat de saus 8 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste minuut de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met de saus door de pasta en garneer met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fusilli
55 g amandelschaafsel
2 el traditionele olijfolie
150 g gesneden uien
100 g blanke rozijnen
50 g kappertjes
400 g pomodorini cherry tomatoes
60 g zongerijpte Taggia-olijven
20 g verse platte peterselie