Pasta met sardines, tomaat en broccoli
Supersnel pastagerecht met vis dat goed is voor hart en bloedvaten.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen in een hapjespan de ansjovisfilets met de olie en duw de visjes met een pollepel in stukjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de visjes in de pan en fruit 3 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan het ui-vismengsel en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de tomaten en (versgemalen) peper toe, doe de deksel op de pan en warm 4 min. mee. Giet de pasta af. Laat de kappertjes uitlekken en meng door de saus. Breek de sardines in stukken en schep voorzichtig door de saus.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pasta met sardines, tomaat en broccoli
Supersnel pastagerecht met vis dat goed is voor hart en bloedvaten.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen in een hapjespan de ansjovisfilets met de olie en duw de visjes met een pollepel in stukjes. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg toe aan de visjes in de pan en fruit 3 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg toe aan het ui-vismengsel en bak 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de tomaten en (versgemalen) peper toe, doe de deksel op de pan en warm 4 min. mee. Giet de pasta af. Laat de kappertjes uitlekken en meng door de saus. Breek de sardines in stukken en schep voorzichtig door de saus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g penne
46 g ansjovisfilets in olie in blik
2 tenen knoflook
2 rode uien
500 g broccoli
800 g pomodorini cherry tomatoes
60 g kappertjes
120 g sardines in water