Broccoli-bonenstamp met kappertjes
Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee. Giet af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.
Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes. Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur. Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.
Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Broccoli-bonenstamp met kappertjes
Dit gerecht is lactosevrij, glutenvrij én slank, dus iedereen smult ervan!
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. beetgaar. Laat ondertussen de bonen uitlekken en kook de laatste minuut mee. Giet af, voeg 2 el vocht van de kappertjes toe en stamp tot een grove puree.
Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en vang 1 el van de olie op. Snijd de knoflook in plakjes en de ansjovis in stukjes. Verhit de olie van de ansjovis en fruit hierin de knoflook en ansjovisstukjes 1 min. op laag vuur. Voeg de schelvis toe en bak in 3 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.
Verdeel de vis en broccoli-bonenpuree over 4 borden. Meng het overgebleven olie-knoflookmengsel met de dille en kappertjes en verdeel over de vis.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g broccoli
1¼ kg cannellinibonen
23 g ansjovisfilets in olie in blik
2 tenen knoflook
500 g verse schelvisfilets
15 g dille
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
pureestamper