Tonijntapenade met kappertjes
5 min. bereiden / 30 min. wachten
7 ingrediënten
Aan de slag
Giet de tonijn af maar vang de olie op. Pureer de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Voeg 1-2 eetlepels van de opgevangen olie toe om de tapenade smeuïg te maken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep in een schaaltje en zet de tonijntapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
Tonijntapenade met kappertjes
bijgerecht
null personen
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Giet de tonijn af maar vang de olie op. Pureer de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Voeg 1-2 eetlepels van de opgevangen olie toe om de tapenade smeuïg te maken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep in een schaaltje en zet de tonijntapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blikje tonijn
75 g zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten in olie
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel verse tijm
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine