Volkoren penne met kappertjes
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en snijd de tomaten in plakjes. Kook in een pan met ruim kokend water en zout penne 6-8 min. beetgaar. Snijd de knoflook in plakjes. Bak zachtjes in een koekenpan met olie de knoflook 1 min. Schep de knoflook uit de pan en op een schoteltje. Leg de ansjovisfilets met aanhangende olie in een koekenpan en verwarm 1-2 min. (ansjovis 'smelt' dan).
Doe de tonijn in een koekenpan, haal los met een vork en warm nog 2 min. mee. Schep de knoflook erdoor en breng pittig op smaak met peper. Meng in een kom de tomaten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de pasta uitlekken en meng met de kappertjes door de tonijnsaus. Verdeel de pasta over warme borden. Serveer met tomatensalade.
Volkoren penne met kappertjes
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en snijd de tomaten in plakjes. Kook in een pan met ruim kokend water en zout penne 6-8 min. beetgaar. Snijd de knoflook in plakjes. Bak zachtjes in een koekenpan met olie de knoflook 1 min. Schep de knoflook uit de pan en op een schoteltje. Leg de ansjovisfilets met aanhangende olie in een koekenpan en verwarm 1-2 min. (ansjovis 'smelt' dan).
Doe de tonijn in een koekenpan, haal los met een vork en warm nog 2 min. mee. Schep de knoflook erdoor en breng pittig op smaak met peper. Meng in een kom de tomaten met olie en breng op smaak met peper en zout. Laat de pasta uitlekken en meng met de kappertjes door de tonijnsaus. Verdeel de pasta over warme borden. Serveer met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 blikken tonijnstukken in water
6 trostomaten
300 g volkorenpenne
2 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
1 blik ansjovisfilets in olie in blik
1 mespunt grofgemalen zwarte peper
4 el kappertjes