Penne met mediterrane tonijnsaus
Aan de slag
Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de knoflook in plakjes en de paprika in reepjes. Breng de tomatenblokjes aan de kook met de knoflook en de paprika. Draai het vuur laag en ris de rozemarijnnaaldjes boven de pan van het takje. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes doorkoken.
Lek de tonijn uit en snijd in stukjes. Schep de kappertjes en de tonijn met zout en peper naar smaak door de saus en verwarm nog 3-4 minuten.
Verdeel de pasta over vier kommen of diepe borden en schep de saus erop.
Penne met mediterrane tonijnsaus
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de knoflook in plakjes en de paprika in reepjes. Breng de tomatenblokjes aan de kook met de knoflook en de paprika. Draai het vuur laag en ris de rozemarijnnaaldjes boven de pan van het takje. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes doorkoken.
Lek de tonijn uit en snijd in stukjes. Schep de kappertjes en de tonijn met zout en peper naar smaak door de saus en verwarm nog 3-4 minuten.
Verdeel de pasta over vier kommen of diepe borden en schep de saus erop.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 volkorenpenne
2 tenen knoflook
1 gele paprika
2 blikken tomatenblokjes
1 takje rozemarijn
1 el kappertjes
2 blikken tonijnstukken in water