Pastasalade met broccoli en tonijnsaus
Pastasalade die makkelijk is mee te nemen voor een picknick of gewoon om thuis op te peuzelen
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in plakjes en kook 3 min. Giet de broccoli af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de ui in flinterdunne ringen.
Laat de tonijn uitlekken en meng in een ruime kom met de mayonaise en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng met de pasta, kappertjes, broccoli en de helft van de ui. Schep op een schaal en verdeel het ei en de rest van de ui erover.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Pastasalade met broccoli en tonijnsaus
Pastasalade die makkelijk is mee te nemen voor een picknick of gewoon om thuis op te peuzelen
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in plakjes en kook 3 min. Giet de broccoli af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de ui in flinterdunne ringen.
Laat de tonijn uitlekken en meng in een ruime kom met de mayonaise en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng met de pasta, kappertjes, broccoli en de helft van de ui. Schep op een schaal en verdeel het ei en de rest van de ui erover.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g penne
4 middelgrote eieren
500 g broccoli
1 rode ui
160 g tonijn in olijfolie
4 el mayonaise
50 g kappertjes