Zalm 'puttanesca' uit de oven
Pasta puttanesca move over, we gaan voor zalm 'puttanesca' met spinazie in plaats van spaghetti.
Aan de slag
Verhit de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de milde olie in een grote hapjespan en fruit de ui, de ansjovisfilets met 1 el olie uit het potje (per 4 personen) en de chilivlokken 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de polpa, de helft van de olijven en de helft van de kappertjes erdoor, breng aan de kook en laat de saus in ca. 10 min. op middelhoog vuur inkoken.
Snijd ondertussen de zalm in 4 gelijke stukken (per 4 personen). Schenk de saus in de ovenschaal en verdeel de zalm erover. Bak in het midden van de oven in 12-15 min. net gaar.
Verhit ondertussen de rest van de milde olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.
Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de peterselie en de rest van de kappertjes en olijven. Besprenkel met de olijfolie extra vierge. Serveer de spinazie ernaast.
Zalm 'puttanesca' uit de oven
Pasta puttanesca move over, we gaan voor zalm 'puttanesca' met spinazie in plaats van spaghetti.
bijgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn.
Verhit de helft van de milde olie in een grote hapjespan en fruit de ui, de ansjovisfilets met 1 el olie uit het potje (per 4 personen) en de chilivlokken 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de polpa, de helft van de olijven en de helft van de kappertjes erdoor, breng aan de kook en laat de saus in ca. 10 min. op middelhoog vuur inkoken.
Snijd ondertussen de zalm in 4 gelijke stukken (per 4 personen). Schenk de saus in de ovenschaal en verdeel de zalm erover. Bak in het midden van de oven in 12-15 min. net gaar.
Verhit ondertussen de rest van de milde olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.
Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de peterselie en de rest van de kappertjes en olijven. Besprenkel met de olijfolie extra vierge. Serveer de spinazie ernaast.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
5 ansjovisfilets in olijfolie
½ tl chilivlokken
790 g Mutti polpa in blik
135 g taggia olijven zonder pit
3 el kappertjes
600 g verse zalmfilets
600 g verse spinazie
7½ g verse platte peterselie
2 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)