Zalm 'puttanesca' uit de oven
bewaar
bewaar

Zalm 'puttanesca' uit de oven

Pasta puttanesca move over, we gaan voor zalm 'puttanesca' met spinazie in plaats van spaghetti.

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de oven voor op 180 °C. Snipper de uien, snijd de knoflook fijn.

Verhit de helft van de milde olie in een grote hapjespan en fruit de ui, de ansjovisfilets met 1 el olie uit het potje (per 4 personen) en de chilivlokken 3 min. op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep de polpa, de helft van de olijven en de helft van de kappertjes erdoor, breng aan de kook en laat de saus in ca. 10 min. op middelhoog vuur inkoken.

Snijd ondertussen de zalm in 4 gelijke stukken (per 4 personen). Schenk de saus in de ovenschaal en verdeel de zalm erover. Bak in het midden van de oven in 12-15 min. net gaar.

Verhit ondertussen de rest van de milde olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.

Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de peterselie en de rest van de kappertjes en olijven. Besprenkel met de olijfolie extra vierge. Serveer de spinazie ernaast.

combinatietipLekker met pasta (linguine) of stokbrood.
variatietipOok lekker met gerookte zalm. Bereid de saus volgens de stappen, maar laat de ansjovis weg. Snijd 200 g gerookte zalm in stukjes en meng door de saus. Bak ca. 10 min. in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm 'puttanesca' uit de oven

Pasta puttanesca move over, we gaan voor zalm 'puttanesca' met spinazie in plaats van spaghetti.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig