Zomerse salade niçoise
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af, spoel af met koud stromend water en meng met de krieltjes.
Voeg de tonijn met dressing, olijven en olie toe en schep voorzichtig om. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd in parten. Snijd de ui in ringen. Verdeel de eieren en ui over de salade.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Zomerse salade niçoise
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af, spoel af met koud stromend water en meng met de krieltjes.
Voeg de tonijn met dressing, olijven en olie toe en schep voorzichtig om. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd in parten. Snijd de ui in ringen. Verdeel de eieren en ui over de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g krieltjes
600 g verse sperziebonen
320 g tonijn en dressing zongedroogde tomaten
120 g zwarte olijven zonder pit
3 el traditionele olijfolie
4 middelgrote scharreleieren
1 rode ui