Niçoise met krieltjes en tonijn
Deze salade van krieltjes, tonijn, ei en sperziebonen is een echte Franse klassieker.
Aan de slag
Halveer de krieltjes in de lengte en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Meng door de dressing. Giet de krieltjes en sperziebonen af, laat goed uitlekken en meng warm met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de sla. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de rest van de slabladeren over een platte schaal. Schep het krieltjes- sperziebonenmengsel erop en verdeel de eieren, tomaat, tonijn en olijven erover.
Niçoise met krieltjes en tonijn
Deze salade van krieltjes, tonijn, ei en sperziebonen is een echte Franse klassieker.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Halveer de krieltjes in de lengte en kook ze in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Meng door de dressing. Giet de krieltjes en sperziebonen af, laat goed uitlekken en meng warm met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de sla. Snijd de tomaten in parten. Verdeel de rest van de slabladeren over een platte schaal. Schep het krieltjes- sperziebonenmengsel erop en verdeel de eieren, tomaat, tonijn en olijven erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g voorgekookte krieltjes
450 g verse sperziebonen
1 perssinaasappel
2 tl Franse mosterd
5 el traditionele olijfolie
1 rode ui
3 middelgrote scharreleieren
1 kropsla
4 tomaten
320 g tonijnstukken in zonnebloemolie
10 zwarte olijven zonder pit