Salade niçoise met haricots verts
Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.
Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Salade niçoise met haricots verts
Très lekker, deze Franse salade met frisse groenten en tonijn.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.
Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g vastkokende aardappelen
3 middelgrote scharreleieren
2 tl dijonmosterd
4 el traditionele olijfolie
2 el witte wijnazijn
150 g verse haricots verts
250 g cherrytomaten
240 g biologische kalamata-olijven zonder pit
100 g botersla
386 g tonijnmoot in water