Maaltijdsalade niçoise
Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.
Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Maaltijdsalade niçoise
Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.
Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g koelverse gebroken sperziebonen
620 g bruine linzen in blik
320 g tonijnstukken in olijfolie
200 g groene olijven gevuld met citroen in blik
250 g cherrytomaten
2 rode uien
6 el traditionele olijfolie
2 el wittewijnazijn
2 tl Franse mosterd
85 g veldsla