Maaltijdsalade niçoise
bewaar
bewaar

Maaltijdsalade niçoise

Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!

15 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Verdeel over een platte schaal.

Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Laat de tonijn en olijven ook uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de ui in dunne partjes.

Klop de olie, azijn en mosterd met een garde tot een vinaigrette. Meng de linzen, cherrytomaat, ui, veldsla en vinaigrette door de sperziebonen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tonijn in stukjes erover en garneer met de olijven.

bereidingstipWil je ui met een minder scherpe smaak? Schenk dan kokend water over de uien, laat even staan en giet weer af. Hierdoor wordt de smaak zachter.
algemeenDit is een Allerhande Box-recept.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maaltijdsalade niçoise

Met zilte tonijn, frisse citroenolijven en veldsla. Hallo zomergevoel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig