Wraps niçoise met tonijn
Vanaf de eerste hap waan je je aan de Côte d'Azur.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn met een vork. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Kook de sperziebonen in een pan ruim water met eventueel zout in 8 min. beetgaar.
Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op. Meng de olie met de mayonaise en azijn tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Laat de rode ui uitlekken. Serveer met het ei, de sperziebonen, tomaat, tonijn, dressing en gordita’s in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.
Wraps niçoise met tonijn
Instructievideo - 00:30 min.
Wraps niçoise met tonijn
Vanaf de eerste hap waan je je aan de Côte d'Azur.
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water, pel ze en prak ze fijn met een vork. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Kook de sperziebonen in een pan ruim water met eventueel zout in 8 min. beetgaar.
Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op. Meng de olie met de mayonaise en azijn tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Laat de rode ui uitlekken. Serveer met het ei, de sperziebonen, tomaat, tonijn, dressing en gordita’s in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn eigen wraps beleggen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
1 rode ui
400 g koelverse gebroken sperziebonen
250 g cherrytomaten
320 g John West tonijnstukken in olijfolie
4 el fijne mayonaise
1 el witte wijnazijn
8 gordita's