Pastasalade niçoise
Salade niçoise, maar dan met pasta in plaats van aardappelen en makreel in plaats van tonijn.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Kook de sperziebonen 5 min. Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten.
Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes. Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar. Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de eieren.
Pastasalade niçoise
Instructievideo - 02:43 min.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Pastasalade niçoise
Salade niçoise, maar dan met pasta in plaats van aardappelen en makreel in plaats van tonijn.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Kook de sperziebonen 5 min. Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in parten.
Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes. Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar. Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de eieren.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pipe rigate
4 middelgrote scharreleieren
250 g diepvries gebroken sperziebonen
250 g cherrytomaten
1 komkommer
258 g verse gerookte makreelfilet
4 el extra vierge olijfolie
1 el dijonmosterd
3 el witte wijnazijn