Zomerse niçoise met krieltjes en tonijn
Vive la France!
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte. Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan 1 pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in parten.
Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Was de tomaten en halveer ze. Was de ongeschilde komkommer en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el vocht op.
Laat de tonijn uitlekken. Meng de yoghurt met de mayonaise, tonijn en het kappertjesvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de krieltjes, sla, radijs, tomaat, komkommer, sperziebonen en eipartjes over een platte schaal. Verdeel de kappertjes erover en serveer de dressing erbij.
Zomerse niçoise met krieltjes en tonijn
Vive la France!
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Was ondertussen de krieltjes en halveer ze in de lengte. Voeg als het water kookt de ongeschilde krieltjes met eventueel zout toe aan 1 pan en kook ze in 14 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen. Kook in de andere pan de eieren in 8 min. hard. Voeg na 3 min. de sperziebonen toe. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in parten.
Maak de radijs schoon en snijd in kwarten. Was de tomaten en halveer ze. Was de ongeschilde komkommer en schaaf met een dunschiller in de lengte in linten. Laat de kappertjes uitlekken en vang 1 el vocht op.
Laat de tonijn uitlekken. Meng de yoghurt met de mayonaise, tonijn en het kappertjesvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de krieltjes, sla, radijs, tomaat, komkommer, sperziebonen en eipartjes over een platte schaal. Verdeel de kappertjes erover en serveer de dressing erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
4 middelgrote scharreleieren
400 g diepvries gebroken sperziebonen
1 bos radijs
250 g cherrytomaten
1 komkommer
100 g kappertjes
370 g tonijn in zonnebloemolie
150 g milde yoghurt
3 el mayonaise
300 g salademix