Rijstsalade met tonijn-dillesaus
bewaar
bewaar

Rijstsalade met tonijn-dillesaus

Deze zomerse, frisse maaltijdsalade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus staat binnen 15 min. op tafel. Lekker voor thuis of op de camping.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst in een ruime pan water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de sperziebonen mee. Giet af en laat 5 min. afkoelen op een schaal.

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken, maar vang het vocht op. Doe de helft van de kappertjes met het vocht, de helft van de tonijn inclusief de olie, mayonaise en de helft van de dille in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snipper de sjalotten en snijd de tomaatjes fijn. Laat de rest van de tonijn uitlekken. Snijd de rest van de dille grof. Meng ⅓ van de tonijnsaus, de tonijn, sjalot, tomaatjes en de rest van de kappertjes door de rijst. Verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de overgebleven dille en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipJe kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
vegantipVervang de tonijn door een plantaardig alternatief voor tonijn. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
bereidingstipJe kunt de rijst ook in de pan laten afkoelen en alles daarin mengen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstsalade met tonijn-dillesaus

Deze zomerse, frisse maaltijdsalade met rijst, sperziebonen en tonijn-dillesaus staat binnen 15 min. op tafel. Lekker voor thuis of op de camping.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig