Bagel met tonijn en kaas
Tonijn en kaas gaan verrassend goed samen. Heerlijk warm op een bagel uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in dunne ringen. Leg 10 min. in een kom met water, zodat de smaak minder scherp wordt. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met 2/3 van de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met het tonijnmengsel. Rasp de kaas en strooi een deel over de tonijn. Verdeel de rest van de kaas over de snijkant van de andere helft. Leg alle helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 3 min.
Meng ondertussen de sla, venkel, tomaten, olie en de rest van de mayonaise in een kom. Laat de ui uitlekken in een zeef en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bagels uit de oven. Verdeel een deel van de salade over de onderste helften. Leg de bovenste helft erbovenop. Serveer de rest van de salade erbij.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Bagel met tonijn en kaas
Tonijn en kaas gaan verrassend goed samen. Heerlijk warm op een bagel uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
3 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ui in dunne ringen. Leg 10 min. in een kom met water, zodat de smaak minder scherp wordt. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Meng de tonijn met 2/3 van de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer de onderste helft met het tonijnmengsel. Rasp de kaas en strooi een deel over de tonijn. Verdeel de rest van de kaas over de snijkant van de andere helft. Leg alle helften op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 3 min.
Meng ondertussen de sla, venkel, tomaten, olie en de rest van de mayonaise in een kom. Laat de ui uitlekken in een zeef en voeg toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de bagels uit de oven. Verdeel een deel van de salade over de onderste helften. Leg de bovenste helft erbovenop. Serveer de rest van de salade erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
370 g tonijnstukken in water
3 el mayonaise
4 voorgebakken bagels
50 g cheddar
300 g gemengde sla
1 venkelknol
150 g semi-zongedroogde tomaten
4 el olijfolie citroen
Dit heb je nodig
bakpapier