Tonijn-aardappelkoekjes
Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, 2 eieren, 30 ml olie en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.
Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of koud.
Tonijn-aardappelkoekjes
Instructievideo - 02:58 min.
Tonijn-aardappelkoekjes
Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.
null personen
255 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, 2 eieren, 30 ml olie en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.
Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of koud.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kruimige aardappelen
2 el semi-zongedroogde tomaten
370 g tonijnstukken in water
4 takjes verse platte peterselie
2 el kappertjes
3 middelgrote eieren
405 ml traditionele olijfolie
50 g paneermeel
Dit heb je nodig
pureestamper