Tonijn-­aardappelkoekjes
bewaar
bewaar

Tonijn-­aardappelkoekjes

Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.

40 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, stamp fijn met de pureestamper en laat iets afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

Meng de aardappelen met de tomaat, tonijn, peterselie, kappertjes, 2 eieren, 30 ml olie en peper en zout. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnee en 1.5 cm dik.

Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes achtereenvolgens door het ei en het paneermeel.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de koekjes in ca. 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm of koud.

variatietipJe kunt ook meer (kleinere) koekjes maken en serveren als borrelhapje.

Tonijn-aardappelkoekjes

Instructievideo - 02:58 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tonijn-­aardappelkoekjes

Vorm kleinere koekjes van het beslag en je hebt de perfecte borrelhap.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig