Aardappelkoekjes met chutney
Neem mee, bewaar voor later of serveer direct. Warm én koud net zo lekker!
Aan de slag
Schil de aardappelen en zoete aardappelen en rasp ze samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp. Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn. Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven en schep erdoor.
Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes. Serveer met de mangochutney.
Aardappelkoekjes met chutney
Instructievideo - 02:52 min.
Aardappelkoekjes met chutney
Neem mee, bewaar voor later of serveer direct. Warm én koud net zo lekker!
bijgerecht
null porties
170 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en zoete aardappelen en rasp ze samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp. Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn. Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven en schep erdoor.
Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes. Serveer met de mangochutney.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g kruimige aardappelen
400 g zoete aardappelen
2 uien
2 middelgrote eieren
15 g verse koriander
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
2 el tarwebloem
1 tl zout
1 teen knoflook
100 ml zonnebloemolie
340 g mangochutney
Dit heb je nodig
keukenmachine