Minikomkommers met ansjovis-eikruim
Het zoute van de ansjovis matcht perfect met het eikruim en de komkommer. Een kleurrijke snack voor bij de VrijMiBo!
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.
Maak ondertussen de pangrattato. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur al roerend in 3-4 min. goudbruin. Schep op een bord. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg ¼ tl citroenrasp toe aan de warme panko. Laat afkoelen tot gebruik.
Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer de ansjovisfilets. Snijd de peterselie fijn en meng met het eikruim. Breng op smaak met peper.
Verdeel het eimengsel over de komkommers, verdeel de ansjovisfilets erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer op een schaal.
Minikomkommers met ansjovis-eikruim
Het zoute van de ansjovis matcht perfect met het eikruim en de komkommer. Een kleurrijke snack voor bij de VrijMiBo!
null porties
40 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en prak met een vork.
Maak ondertussen de pangrattato. Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur al roerend in 3-4 min. goudbruin. Schep op een bord. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Voeg ¼ tl citroenrasp toe aan de warme panko. Laat afkoelen tot gebruik.
Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Halveer de ansjovisfilets. Snijd de peterselie fijn en meng met het eikruim. Breng op smaak met peper.
Verdeel het eimengsel over de komkommers, verdeel de ansjovisfilets erover en bestrooi met de pangrattato. Serveer op een schaal.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote eieren
½ el traditionele olijfolie
1 el panko Japans paneermeel
½ citroen
4 snoepkomkommers
4 ansjovisfilets in olijfolie
5 g verse peterselie