Gegratineerde oesters
Gratineren is een klassieke manier om oesters te bereiden. Lekker met een krokantje van pittige pepperoni en knoflook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook, peterselie en pepperoni fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepperoni krokant. Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en meng de panko erdoor.
Vorm van aluminiumfolie 12 platte proppen en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.
Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Laat maximaal ½ el vocht in de schelp zitten.
Leg elke oester op een prop aluminiumfolie, zodat ze niet kantelen en goed blijven liggen.
Verdeel het pepperonikruim over de oesters en bak ca. 6 min. in de oven.
Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en leg de citroenpartjes ertussen.
Oesters openen
Instructievideo - 00:54 min.
Gegratineerde oesters
Instructievideo - 02:06 min.
Gegratineerde oesters
Gratineren is een klassieke manier om oesters te bereiden. Lekker met een krokantje van pittige pepperoni en knoflook.
null porties
35 kcal
25 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook, peterselie en pepperoni fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepperoni krokant. Voeg de knoflook en peterselie toe en verwarm nog 1 min. Neem de pan van het vuur en meng de panko erdoor.
Vorm van aluminiumfolie 12 platte proppen en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
Open de oesters. Leg telkens een oester met de bolle kant naar beneden in een theedoek. Houd de vlakke kant boven en het scharnier naar je toe. Steek het oestermes uit de doos in het scharnier en wrik rustig open. Snijd daarna de sluitspier los door met het mes langs de vlakke kant te schrapen.
Open de schelp en verwijder eventueel gruis. Snijd de oester aan de onderkant van de schelp los. Laat maximaal ½ el vocht in de schelp zitten.
Leg elke oester op een prop aluminiumfolie, zodat ze niet kantelen en goed blijven liggen.
Verdeel het pepperonikruim over de oesters en bak ca. 6 min. in de oven.
Snijd de citroenen in partjes. Leg de oesters op een grote schaal en leg de citroenpartjes ertussen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
5 g verse platte peterselie
3 plakjes pepperoni
10 g ongezouten roomboter
25 g panko Japans paneermeel
12 Feestfavoriet oesters
2 citroenen
Dit heb je nodig
bakpapier
theedoek