Krabkoekjes met dipsaus
Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker
Aan de slag
Laat de krab uitlekken. Doe met de tabasco, mayonaise, paprikapoeder en 4 el paneermeel (per 12 koekjes) in een kom. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en 2 el sap bij het krabmengsel. Roer alles door.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en roer 2/3 door het krabmengsel. Breng op smaak met peper. Breek het ei boven een diep bord en roer los met een vork. Doe het resterende paneermeel in een ander diep bord.
Vorm met vochtige handen koekjes van het krabmengsel (per persoon 1). Haal elk koekje eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes in delen in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Roer de rest van de peterselie door de aioli. Serveer de krabkoekjes met de aioli.
Krabkoekjes met dipsaus
Instructievideo - 02:36 min.
Krabkoekjes met dipsaus
Het pittige jasje maakt de krabkoekjes onweerstaanbaar lekker
null personen
145 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de krab uitlekken. Doe met de tabasco, mayonaise, paprikapoeder en 4 el paneermeel (per 12 koekjes) in een kom. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en 2 el sap bij het krabmengsel. Roer alles door.
Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en roer 2/3 door het krabmengsel. Breng op smaak met peper. Breek het ei boven een diep bord en roer los met een vork. Doe het resterende paneermeel in een ander diep bord.
Vorm met vochtige handen koekjes van het krabmengsel (per persoon 1). Haal elk koekje eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een koekenpan en bak de krabkoekjes in delen in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Roer de rest van de peterselie door de aioli. Serveer de krabkoekjes met de aioli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
340 g krab in water in blik
4 el mayonaise
9 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
2 tl tabasco
1 citroen
20 g verse platte peterselie
1 middelgroot ei
175 ml aioli
25 g ongezouten roomboter