Mango-kokostaart
Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snij de mango in blokjes.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de melk toe en klop met een garde 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel voorzichtig door het beslag.
Doe de helft van het beslag in de bakvorm en bestrooi met 3/4 van de mango en kokos. Schenk de rest van het beslag erover en bestrooi met de rest van de mango en kokos. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Mango-kokostaart
Heerlijk Aziatisch nagerecht om na de curry op tafel te zetten.
nagerecht
null personen
230 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit en snij de mango in blokjes.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de melk toe en klop met een garde 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel erboven en spatel voorzichtig door het beslag.
Doe de helft van het beslag in de bakvorm en bestrooi met 3/4 van de mango en kokos. Schenk de rest van het beslag erover en bestrooi met de rest van de mango en kokos. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 eetrijpe mango
140 g ongezouten roomboter
125 ml witte basterdsuiker
150 ml halfvolle melk
3 middelgrote eieren
175 g zelfrijzend bakmeel
55 g gemalen kokos
Dit heb je nodig
bakvorm (20 x 20 cm)