Paastaart met mango en kokos
Wát een feest: deze frisse lentetaart is een absolute blikvanger op tafel. En ook nog ongelooflijk lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er een laag warm water op. Laat 5 min. staan. Zo komen de eieren en de kom op temperatuur.
Vet de bakvormen in met de boter en bestrooi met 15 g bakmeel. Beweeg de vormen zodat het meel gelijkmatig wordt verdeeld. Schud het overtollige meel eruit.
Neem de eieren uit de kom en schenk het water eruit. Droog de kom af en breek de eieren erboven. Voeg het zout en de vanillearoma toe. Klop de eieren met een mixer 8 min. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, lichtgeel schuim ontstaat.
Zeef de rest van het bakmeel boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Verdeel het (biscuit)beslag over de 2 bakvormen en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat de taartbodems in de vorm 1 uur afkoelen.
Pureer de mango met de staafmixer. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de mangopuree, het limoenrasp en -sap door de roomkaas.
Knijp de tube gele kleurstof leeg in een schaal en meng de blauwe kleurstof erdoor, zodat het groen wordt. Meng de geraspte kokos door de kleurstof. Eerst met een vork en wrijf daarna de kokos tussen je handen, zodat het mooi groen wordt.
Neem de taartbodems uit de vorm en snijd beide overlangs in 2 lagen. Bestrijk 3 van de 4 taartlagen met de fruitspread en vervolgens met de mangovulling in een laag van ca. ½ cm dik. Stapel de bestreken lagen op elkaar en leg de onbestreken laag erbovenop.
Bestrijk de taart rondom met een paletmes met de rest van de mangovulling. Bestrooi de taart rondom met de groene kokos. Verdeel de decoratiebloemetjes over de taart.
Biscuitbodem maken
Instructievideo - 02:16 min.
Paastaart met mango en kokos
Wát een feest: deze frisse lentetaart is een absolute blikvanger op tafel. En ook nog ongelooflijk lekker.
null personen
345 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de eieren in een kom en schenk er een laag warm water op. Laat 5 min. staan. Zo komen de eieren en de kom op temperatuur.
Vet de bakvormen in met de boter en bestrooi met 15 g bakmeel. Beweeg de vormen zodat het meel gelijkmatig wordt verdeeld. Schud het overtollige meel eruit.
Neem de eieren uit de kom en schenk het water eruit. Droog de kom af en breek de eieren erboven. Voeg het zout en de vanillearoma toe. Klop de eieren met een mixer 8 min. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Blijf kloppen tot een stevig, lichtgeel schuim ontstaat.
Zeef de rest van het bakmeel boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Verdeel het (biscuit)beslag over de 2 bakvormen en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat de taartbodems in de vorm 1 uur afkoelen.
Pureer de mango met de staafmixer. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de mangopuree, het limoenrasp en -sap door de roomkaas.
Knijp de tube gele kleurstof leeg in een schaal en meng de blauwe kleurstof erdoor, zodat het groen wordt. Meng de geraspte kokos door de kleurstof. Eerst met een vork en wrijf daarna de kokos tussen je handen, zodat het mooi groen wordt.
Neem de taartbodems uit de vorm en snijd beide overlangs in 2 lagen. Bestrijk 3 van de 4 taartlagen met de fruitspread en vervolgens met de mangovulling in een laag van ca. ½ cm dik. Stapel de bestreken lagen op elkaar en leg de onbestreken laag erbovenop.
Bestrijk de taart rondom met een paletmes met de rest van de mangovulling. Bestrooi de taart rondom met de groene kokos. Verdeel de decoratiebloemetjes over de taart.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote eieren
25 g ongezouten roomboter
180 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
2 tl vanillearoma
160 g witte basterdsuiker
275 g verse mango stukjes
1 limoen
200 g MonChou
1 tube gele kleurstof
½ tl blauwe kleurstof
100 g geraspte kokos
6 el fruitspread abrikoos
12 decoratiebloemetjes
Dit heb je nodig
springvormen (Ø 18 cm)
staafmixer