Rijstpannenkoekjes met kokos & mango
Deze week eten we rijst. Hopen dat er wat overblijft, want dan hebben we zaterdagochtend een excuus voor deze pannenkoekjes.
Aan de slag
Doe het bakmeel, zout en ei in een kom en voeg al kloppend met een garde de melk toe. Voeg de rijst, het kokos en de mangostukjes toe.
Verhit de olie in een koekenpan en schep hierin 3 juslepels beslag voor 3 pannenkoekjes. Bak 1 min. Keer ze om met een spatel, druk licht aan en bak nog 1 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal nog 3 keer met de rest van de olie en het beslag, zodat je in totaal 12 pannenkoekjes bakt. Serveer ze met de rietsuiker.
Rijstpannenkoekjes met kokos & mango
Deze week eten we rijst. Hopen dat er wat overblijft, want dan hebben we zaterdagochtend een excuus voor deze pannenkoekjes.
null porties
90 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe het bakmeel, zout en ei in een kom en voeg al kloppend met een garde de melk toe. Voeg de rijst, het kokos en de mangostukjes toe.
Verhit de olie in een koekenpan en schep hierin 3 juslepels beslag voor 3 pannenkoekjes. Bak 1 min. Keer ze om met een spatel, druk licht aan en bak nog 1 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal nog 3 keer met de rest van de olie en het beslag, zodat je in totaal 12 pannenkoekjes bakt. Serveer ze met de rietsuiker.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
1 middelgroot ei
250 ml volle melk
75 g gekookte witte rijst
25 g Conimex gemalen kokos
250 g diepvries mango stukjes
½ el zonnebloemolie
1 rietsuiker