Perencake met kardemom
Kneus de kardemom voordat je ze gebruikt, dan komt het aroma vrij en krijg je een heerlijke smaak en geur.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel een vel bakpapier en bekleed de springvorm of ovenschaal ermee, zodat de vulling er straks niet uit loopt. Smelt de boter met de rietsuiker in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg het vanille-extract toe.
Klop ondertussen de eieren los met de melk. Zeef het bakmeel, de kardemom en het zout. Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door het eimengsel. Spatel het bakmeelmengsel erdoor. Verdeel de peer over de springvorm of ovenschaal en verdeel het beslag erover.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min gaar. Controleer na 45 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Verwijder na 15 min. de rand van de springvorm.
Perencake met kardemom
Kneus de kardemom voordat je ze gebruikt, dan komt het aroma vrij en krijg je een heerlijke smaak en geur.
nagerecht
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkreukel een vel bakpapier en bekleed de springvorm of ovenschaal ermee, zodat de vulling er straks niet uit loopt. Smelt de boter met de rietsuiker in een steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg het vanille-extract toe.
Klop ondertussen de eieren los met de melk. Zeef het bakmeel, de kardemom en het zout. Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door het eimengsel. Spatel het bakmeelmengsel erdoor. Verdeel de peer over de springvorm of ovenschaal en verdeel het beslag erover.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 min gaar. Controleer na 45 min. of de cake gaar is. Steek hiervoor de satéprikker in het midden van de cake. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cake uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Verwijder na 15 min. de rand van de springvorm.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
130 g rietsuiker
1 tl vanille-extract
2 middelgrote eieren
175 ml halfvolle melk
200 g zelfrijzend bakmeel
2 tl gemalen kardemom
1 mespunt zout
4 eetrijpe peren
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
satéprikker