Perencake
Toffe peren maken toffe perencake. Deze dus. Pe(e)rfect!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren los met de yoghurt, suiker, het vanille-extract en de olie in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en meng met een garde tot een glad beslag.
Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees van 2 peren in blokjes van 1 cm. Snijd de rest van de peren in dunne parten. Schep de perenblokjes door het beslag en verdeel over de vorm. Verdeel de parten peer over het beslag.
Bak de cake ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake 10 min. afkoelen en stort de cake vervolgens op een rooster en laat nog minstens 1½ uur afkoelen.
Perencake
Toffe peren maken toffe perencake. Deze dus. Pe(e)rfect!
null personen
265 kcal
10 min. bereiden
100 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eieren los met de yoghurt, suiker, het vanille-extract en de olie in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en meng met een garde tot een glad beslag.
Schil de peren, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees van 2 peren in blokjes van 1 cm. Snijd de rest van de peren in dunne parten. Schep de perenblokjes door het beslag en verdeel over de vorm. Verdeel de parten peer over het beslag.
Bak de cake ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake 10 min. afkoelen en stort de cake vervolgens op een rooster en laat nog minstens 1½ uur afkoelen.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
150 g Griekse yoghurt 10%
200 g fijne kristalsuiker
1 tl vanille-extract
100 ml zonnebloemolie
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 mespunt zout
3 Conference peren
Dit heb je nodig
fijne zeef
cakevorm (30 cm, ingevet)
sateprikker 20 cm