Blueberry-muffins
Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop in een kom de eieren los met de olie, yoghurt, karnemelk, het vanille-extract en citroenrasp.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep de blauwe bessen er voorzichtig door. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met de ijslepel of 2 eetlepels het beslag erover. Bestrooi met de rietsuiker.
Bak de muffins in ca. 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Blueberry-muffins
Blueberry-muffins, een Amerikaanse klassieker waarvoor je het land niet uit hoeft. Maak ze lekker zelf!
null porties
230 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zeef de bloem en meng in een grote kom samen met het bakpoeder, de suiker en het zout. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop in een kom de eieren los met de olie, yoghurt, karnemelk, het vanille-extract en citroenrasp.
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel goed door elkaar. Schep de blauwe bessen er voorzichtig door. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met de ijslepel of 2 eetlepels het beslag erover. Bestrooi met de rietsuiker.
Bak de muffins in ca. 20-25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem de muffins uit de oven en laat in 15 min. afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
150 g fijne kristalsuiker
1 mespunt zout
1 citroen
2 middelgrote eieren
75 ml zonnebloemolie
125 ml Griekse yoghurt 10%
125 ml karnemelk
1 tl vanille-extract
200 g blauwe bessen
1½ el rietsuiker
Dit heb je nodig
ijsbolletjestang
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
sateprikker