Mankaron
Mankaron is een Antilliaanse kokoscake, die je vanaf nu vaker gaat bakken. Geloof ons maar, want hij staat al in 15 min. in de oven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de kokosnoot fijn in een keukenmachine. Doe de suiker, kaneel en het bakmeel erbij in de machine en meng even door.
Smelt de boter in een steelpan. Haal de pan van het vuur en roer de melk, het water en het vanille-extract erdoor.
Schenk het botermengsel bij het kokosmengsel in de machine en meng 5 sec. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak de mankaron in 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat de mankaron 10 min. afkoelen in de vorm, stort hem en laat op een rooster helemaal afkoelen.
Mankaron
Mankaron is een Antilliaanse kokoscake, die je vanaf nu vaker gaat bakken. Geloof ons maar, want hij staat al in 15 min. in de oven!
null porties
350 kcal
15 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de kokosnoot fijn in een keukenmachine. Doe de suiker, kaneel en het bakmeel erbij in de machine en meng even door.
Smelt de boter in een steelpan. Haal de pan van het vuur en roer de melk, het water en het vanille-extract erdoor.
Schenk het botermengsel bij het kokosmengsel in de machine en meng 5 sec. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak de mankaron in 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat de mankaron 10 min. afkoelen in de vorm, stort hem en laat op een rooster helemaal afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zongerijpte kokosnoot
175 g rietsuiker
1 tl gemalen kaneel
300 g zelfrijzend bakmeel
125 g ongezouten roomboter
150 ml halfvolle melk
100 ml water
2 tl vanille-extract
Dit heb je nodig
keukenmachine
broodbak- of cakevorm (30cm, ingevet)