Omgekeerde bananentaart
Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten
Aan de slag
Vet een bakvorm in met wat boter. Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Hak ondertussen de pecannoten grof. Schenk de karamel in de ovenschaal. Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.
Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt, er schoon en droog uit komt.
Omgekeerde bananentaart
Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten
nagerecht
null personen
372 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Vet een bakvorm in met wat boter. Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Hak ondertussen de pecannoten grof. Schenk de karamel in de ovenschaal. Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.
Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt, er schoon en droog uit komt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
50 g ongezouten pecannoten
4 bananen
1 tl gemalen kardemom
125 g zelfrijzend bakmeel
2 middelgrote eieren
50 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakvorm (20 x 20 cm)
mixer