Omgekeerde bananentaart
bewaar
bewaar

Omgekeerde bananentaart

Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten

30 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Vet een bakvorm in met wat boter. Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Hak ondertussen de pecannoten grof. Schenk de karamel in de ovenschaal. Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.

Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt, er schoon en droog uit komt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Omgekeerde bananentaart

Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig