Banaan-slagroomtaart met karamel
Jarig? Jubileum? Of je hond bevallen? Tijd voor taart!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Mix met een mixer de boter met de basterdsuiker in 5 min. tot een luchtige, lichte massa. Meng de helft van het vanillemerg erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Voeg het bakmeel en de melk toe en, roer door en verdeel het beslag over de 2 springvormen.
Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 20 min. afkoelen in de vorm op een rooster en laat vervolgens uit de vorm in 2 uur helemaal afkoelen.
Verhit ondertussen 125 g kristalsuiker met 3 el water in een steelpan op laag vuur. Laat de suiker oplossen en laat vervolgens karamelliseren tot diepbruin. Schenk de hete karamel over een stuk bakpapier van 40 cm.
Klop de slagroom met de rest van het vanillemerg en 3 el kristalsuiker stijf. Prak met een vork 1/3 bananen tot puree. Meng de bananenpuree met een 1/3 van de slagroom. Pers de citroen. Snijd de derde banaan in schuine plakjes en besprenkel met wat citroensap.
Snijd de afgekoelde taartlagen indien nodig overlangs vlak en recht. Verdeel de bananenroom over 1 laag en bedek met de andere laag. Verdeel de rest van de slagroom erover. Garneer de taart met de karamelstukken en plakjes banaan.
Karamelliseren
Instructievideo - 01:36 min.
Banaan-slagroomtaart met karamel
Jarig? Jubileum? Of je hond bevallen? Tijd voor taart!
nagerecht
null personen
600 kcal
50 min. bereiden
145 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Mix met een mixer de boter met de basterdsuiker in 5 min. tot een luchtige, lichte massa. Meng de helft van het vanillemerg erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Voeg het bakmeel en de melk toe en, roer door en verdeel het beslag over de 2 springvormen.
Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 20 min. afkoelen in de vorm op een rooster en laat vervolgens uit de vorm in 2 uur helemaal afkoelen.
Verhit ondertussen 125 g kristalsuiker met 3 el water in een steelpan op laag vuur. Laat de suiker oplossen en laat vervolgens karamelliseren tot diepbruin. Schenk de hete karamel over een stuk bakpapier van 40 cm.
Klop de slagroom met de rest van het vanillemerg en 3 el kristalsuiker stijf. Prak met een vork 1/3 bananen tot puree. Meng de bananenpuree met een 1/3 van de slagroom. Pers de citroen. Snijd de derde banaan in schuine plakjes en besprenkel met wat citroensap.
Snijd de afgekoelde taartlagen indien nodig overlangs vlak en recht. Verdeel de bananenroom over 1 laag en bedek met de andere laag. Verdeel de rest van de slagroom erover. Garneer de taart met de karamelstukken en plakjes banaan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 vanillestokjes
225 g ongezouten roomboter
225 g lichtbruine basterdsuiker
4 middelgrote scharreleieren
225 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
125 g kristalsuiker
3 el water
400 ml verse slagroom
3 bananen
1 citroen
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 22 cm)
staafmixer
sateprikker