Quiche 'caprese'
Zin in een quiche of hartige taart? Deze quiche met een vleugje inspiratie van caprese is een echte aanrader.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg.
Snijd de basilicumblaadjes fijn, rasp de kaas en snijd de mozzarella in plakjes.
Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel en de mozzarella over de tomaten. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche.
Bak in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat in 1 uur afkoelen. Bon appétit!
Quiche 'caprese'
Zin in een quiche of hartige taart? Deze quiche met een vleugje inspiratie van caprese is een echte aanrader.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de ingevette springvorm met het bladerdeeg.
Snijd de basilicumblaadjes fijn, rasp de kaas en snijd de mozzarella in plakjes.
Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Verdeel de pijnboompitten en cherrytomaten over de quichebodem.
Klop de eieren los met de crème fraîche. Schep het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel en de mozzarella over de tomaten. Snijd de romatomaten in plakken en leg op de quiche.
Bak in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Laat in 1 uur afkoelen. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
30 g verse basilicum
100 g Parmigiano Reggiano
125 g mozzarella
80 g pijnboompitten
400 g cherrytomaten
4 middelgrote eieren
125 g crème fraîche
4 romatomaten
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)