Tomaten-crèmesoep
Deze tomatensoep krijgt een warme oranje gloed door de romige slagroom. Steekt leuk af tegen de felrode cherrytomaatjes.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.
Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.
Pesto maken
Instructievideo - 04:35 min.
Tomaten-crèmesoep
Deze tomatensoep krijgt een warme oranje gloed door de romige slagroom. Steekt leuk af tegen de felrode cherrytomaatjes.
voorgerecht
null personen
345 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1/3 van de olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en het basilicum toe en pureer kort. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer.
Doe de tomaten erbij en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
6 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
200 ml kraanwater
1 teen knoflook
1 el pijnboompitten
1 el Parmigiano Reggiano
15 g verse basilicum
125 ml verse slagroom
250 g cherrytomaten
4 tl crème fraîche
Dit heb je nodig
keukenmachine
staafmixer