Tomatencrèmesoep
Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto. Voeg de rest van de olie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer kort.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Tomatencrèmesoep
Friszoet begin van een etentje. Met zelfgemaakte pesto en ‘ballen’ van cherrytomaat.
voorgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 min. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken.
Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot een pesto. Voeg de rest van de olie en de blaadjes van het basilicum toe en pureer kort.
Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Voeg tomaten toe en verhit 5 min. tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommen en schep de pesto erop. Maal wat peper over de crème fraîche en serveer bij de soep.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 ui
6 el extra vierge olijfolie
400 g tomatenblokjes
200 ml kraanwater
1 el pijnboompitten
1 el geraspte Parmezaanse kaas
15 g verse basilicum
125 ml verse slagroom
250 g cherrytomaten
4 tl crème fraîche
Dit heb je nodig
keukenmachine
staafmixer